Dag Vietnam! Hallo Thailand!
Time flies when you're having fun!
Onze eerste maand reizen is voorbij gevlogen en inmiddels hebben we Vietnam alweer verlaten.
Onze laatste blogpost is alweer eeuwen geleden en we hebben weer super veel te vertellen. Na een 12 uur durende busrit zijn we van Hanoi in Hue aangekomen. Een klein stadje en iets rustiger dan Hanoi.
'S ochtends kwamen we aan en werden we ontvangen door het schattige gezinnetje die het hostel runt. Hierna zijn we gaan wandelen naar de citadel. Na onze nachtbus en de wandeling in het heette weer hebben wij ons zelf eens goed verwend met een heerlijke massage. We waren een beetje klaar met elke dag reizen en viavia hoorden we over het mooie strand, dus hebben we een dag bijgeboekt om vervolgens met een scooter naar het strand te rijden. We hebben onszelf goed aangepast aan het chaotische verkeer en de enige verkeersregel goed toegepast; toeteren!!
De dag erna zijn we vertrokken naar Hoi an. Hier hebben wij de eerste twee dagen niet zoveel gezien, behalve het ziekenhuis. Anne-Claire voelde zich al een week niet lekker. Gelukkig mochten we samen in het ziekenhuis blijven slapen en was onze kamer meer luxe dan de hostels waar we hadden geslapen. De mensen waren super aardig en spraken goed engels. Na vier infuuszakken en antibiotica konden we onze reis weer vervolgen. Wel hebben we gelijk een deal gemaakt dat dit het enige ziekenhuis is dat we bezoeken tijdens onze reis.
De dag erna hebben we onszelf weer verwend en jurkjes/jumpsuit op maat laten maken. Anouk is hier naar de kapper geweest. Helaas begreep deze Vietnamese vrouw niet wat het verschil is tussen 5cm en 20cm eraf. Uiteindelijk kunnen we erom lachen en is Anouk blij met haar nieuwe kapsel.
Vanuit Hoi an zijn we vertrokken naar Nha trang. We waren nogal bevooroordeeld door de verhalen over dronken Russen in resorts in Nha Trang. Gelukkig viel het allemaal mee en zijn we zelfs 2 dagen gebleven ipv 1. De eerste dag hebben we op het strand gelegen, SLANG gegeten en 's avonds karaoke gezongen. De dag erna zijn we met een boot gaan snorkelen en vissen. De vrouwen vooral zonnen en de mannen vissen. De laatste dag in Nha Trang hebben wij een mooie roze helm gekocht en zijn we achterop de motor gegaan bij de mannen naar Dalat.
In Dalat kwamen we in een super leuk hostel terecht. 'Mama' kookte voor iedereen en voor 50.000 dong (2,10 euro) kon je eten hoeveel je maar wilde. Het voelde echt als één grote familie! Na het eten zijn we met onze nieuwe familie naar het raarste cafe ooit geweest. De naam van het cafe was The Crazy House en dit cafe was really crazy. Dit was een soort grot met 11 verdiepingen en kleine gangetjes en na wat drankjes snapte we er allemaal niks meer van.
De volgende dag moesten we vroeg op voor de 'Viet Action Tours'. We gingen abseilen van een waterval, 11 meter hoog van een rots springen en klauteren door de jungle. Super gaaf!In de avond hebben we gebbqt op z'n Vietnamees. Hierna zijn we naar de night market gegaan en hebben we gepartyd met locals.
Vanuit Dalat zijn we vertrokken met onze sleepingbus naar Mui Ne. We hadden als idee om achterop de motors naar de sand dunes te gaan. Dit werd helaas door de corrupte politie verstoord en na een boete van 3 miljoen dong konden we verder rijden.
De dag erna hebben we samen met een groep Nederlanders een georganiseerde tour gedaan en hebben wij de sand dunes uiteindelijk gezien.
Nu op naar onze laatste bestemming in Vietnam 'Ho Chi Minh City' oftewel 'Saigon'. De eerste dag zijn we naar een waterpark gegaan waar we celebrity's waren, alle honderden Vietnamese kinderen riepen en zwaaide naar ons.
In de avond hebben we een rondleiding gehad van familie van onze Australische vrienden. Hierdoor kwamen we op plekken waar we zelf nooit naar toe zouden gaan en hebben we lokaal eten geproefd. Echt gaaf!
De twee dagen erna hebben we ons verdiept in de geschiedenis van Vietnam. We zijn eerst naar het War museum geweest en vervolgens naar de CuChi tunnels. Na het lopen door die tunnels waren we in shock. Die tunnels zijn zo extreem klein, hoe verschrikkelijk moet dit wel niet geweest zijn in de tijd van oorlog.
Onze laatste dag in Ho Chi Minh zijn we naar de Mekong River gegaan. We hebben gezien hoe alles met kokos gemaakt wordt, gevaren in de traditionele boot en met slangen geknuffeld.
Onze laatste dag in Vietnam hebben we afgesloten met de Springrolls & Pho want die gaan we toch wel missen. We hebben Vietnam verlaten met veel nieuwe vrienden die we allemaal weer zien in Australie. De eerste maand was top!
Inmiddels zijn onze lieve vriendinnetjes Lea en Anne aangekomen. De eerste dag in Bangkok zijn we gelijk gescamt met een boottocht van 10 euro pp die ons naar de floating market zou brengen, maar die ons uiteindelijk alleen een ritje van 30 minuten heeft bezorgd. Snel weg uit het drukke Bangkok. Op dit moment zitten we in de nachttrein die na wat motorprobleempjes en 2 uur vertraging toch is gaan rijden. We gaan nu 3 dagen naar Chiang Mai.
Lieve groetjes van ons!
Ps. Het lukt ons niet om foto's te plaatsen dus dan moeten jullie even op Facebook kijken!
Gaaf allemaal meiden neem het er van en geniet met volle teugen x